Overslaan en naar de inhoud gaan

Onlangs waren we vol lof over het eerste deel De terugkeer van de dwergen en gaven we ook al aan dat we vol spanning uitkijken naar het volgende deel in de serie. Over 2 weken is het eindelijk zo ver en daarom brengen we Goimron en zijn vrienden graag nog even onder de aandacht.

Ook nieuwe lezers krijgen hier een fantastisch verhaal voorgeschoteld die ze niet mogen overslaan!

-- Over de terugkeer van de dwergen deel 1.

In het tweede deel keren we terug naar Goimron:

In dit tweede deel van De Terugkeer van de Dwergen, het zesde avontuur in De Dwergen-saga van bestsellerauteur Markus Heitz, zet Goïmron de zoektocht naar de legendarische held Tungdil Goudhand voort. Honderden cycli zijn voorbijgegaan in het Veilige Land. De dwerg Goïmron werkt als edelsteenslijper in de stad Malleniaswacht. Maar de jonge dwerg is vooral geïnteresseerd in de oude dagen, de tijd van de vijf dwergenstammen, en zoekt keer op keer de markten af naar schriften en artefacten die hem meer kunnen vertellen over de geschiedenis van zijn trotse volk. Tijdens zijn zoektocht vindt Goïmron een met de hand geschreven boek in de Dwergentaal. Er is geen twijfel over mogelijk: dit boek moet geschreven zijn door de grote held Tungdil Goudhand zelf, maar die verdween honderden cycli geleden na een grote aardbeving in het Grijze Gebergte. De laatste aantekening in het boek is echter van nog niet zo lang geleden… Als Goïmron eropuit trekt om de legendarische dwerg te vinden, komen hij en zijn kameraden terecht in een eeuwenoude intrige en dodelijke machtsstrijd tussen gewetenloze mensen, mysterieuze Alfen – en draken! Nog een keer heeft het Veillige Land de wijsheid, de humor, de vechtkracht en de dikke schedels van de dwergen nodig. Oude en nieuwe helden gaan gevaarlijke uitdagingen aan. Zullen de kleinste weer op grootste wijze overwinnen?

De terugkeer van de dwergen 2 verschijnt 27-09 bij Luitingh-Sijthoff.

 

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.