Het merkwaardige duo Cassie Raven en Phyllida Flyte zijn in Levenslang terug om op hun karakteristieke manier op zoek te gaan naar de waarheid. Cassie ontleedt namelijk mensen in een mortuarium. Op zoek naar hun doodsoorzaak gaat ze vol eerbied om met de mensen die op haar tafel komen te liggen. Flyte is brigadier en worstelt met haar eigen verleden, terwijl ze haar werk zo goed mogelijk doet. In dit tweede deel bundelen ze hun krachten om er achter te komen wat er nu gebeurd is met de moeder van Cassie…
A.K. Turner kwam met Lichaamstaal met een knaller binnen. Het eerste deel met Cassie en Phyllida in de hoofdrol werd enthousiast ontvangen, ook op Thrillzone. Turner woont in Oost-Londen en werkte als tv-producent aan verschillende projecten.
In Lichaamstaal komt Cassie erachter dat haar ouders helemaal niet zijn verongelukt, zoals haar grootmoeder altijd vol heeft gehouden. Sterker nog, haar vader heeft haar moeder vermoord. Nu hij weer op vrije voeten is, zoekt hij contact met Cassie, want hij bezweert dat hij Cassies moeder absoluut niet vermoord heeft. Het knaagt uiteraard aan de nieuwsgierige Cassie en dus gaat ze op zoek naar de waarheid.
Wat het eerste deel zo mooi en bijzonder maakte was het feit dat je als lezer kennis maakte met het bijzondere personage Cassie Raven. Behalve haar bijzondere beroep heeft ze namelijk nogal een bijzonder leven. Ze lijkt ook nog contact met de dode mensen op haar tafel te hebben, ze lijkt haast wel met ze te kunnen praten. In Levenslang is dit echter veel minder nadrukkelijk aanwezig. Turner kiest ervoor om dit leven onderdeel te laten zijn van haar boek, maar hier niet veel de nadruk op te leggen. Dat is natuurlijk een logische keuze, maar maakt van Levenslang wel meer een normale thriller dan van het eerdere deel.
We gaan in Levenslang op zoek naar de waarheid van de ouders van Cassie. Begrijpelijk, want dit tekende zich in het eerste deel ook al aan. Helaas ligt de nadruk wel heel veel op dit gegeven. Het mortuarium en het werk van Cassie komt veel minder aan bod. Ja, er is een jongen die op haar tafel terechtkomt waarbij ze haar twijfels heeft hoe hij aan zijn einde is gekomen, maar aan alles merk je dat dit slechts bijproduct is van het hoofdverhaal. Terwijl juist in Lichaamstaal dit niet een bijproduct was, maar juist zo kenmerkend aan het verhaal Cassie Raven.
Intrigerend is wel dat we meer en meer te weten gaan komen over Phyllida Flyte. De toch wel merkwaardige brigadier lijkt ook actief bezig om haar verleden te verwerken. Dat de twee excentrieke types elkaar uiteindelijk weer treffen is onvermijdelijk. Hun samenwerking, als je daar al van kunt spreken, is bijzonder en typisch voor het tweetal.
De schrijfstijl van Turner is ook in dit tweede deel uitstekend. Ze weet je als lezer echt in de sfeer van het verhaal te krijgen. Genoeg ingrediënten om te genieten van Levenslang dus. Mocht de serie van Raven en Flyte een vervolg krijgen dan is het alleen te hopen dat er weer teruggegaan wordt naar de basis en wat deze thriller serie zo bijzonder kan maken. Raven, het mortuarium, haar respect voor de doden en haar contact met hen. Als Turner die basis weer oppakt kijken we reikhalzend uit naar deel drie. Mocht de ingeslagen weg doorgezet worden, dan is de kans groot dat Turners boekenreeks tussen alle andere reeksen ondergesneeuwd raakt.
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!
All author reviews
Write your review!